Menu
Zoeken

Van der Valk | Amsterdam - Schiphol

denk vooruit

Een duurzaam All Elektric ontwerp dat klaar is voor de toekomst.

blijf dichtbij

In bouwteam met vertrouwde partners samengewerkt tot beste ontwerp van de installaties

Eigenschappen

Status In Uitvoering
Locatie Amsterdam - Schiphol
Start project Begin 2020
Oplevering december 2022
Opdrachtgever Van der Valk
Architect Teunissen

Bijzonderheden

Delen via

Van der Valk Schiphol

Het bestaande Van der Valk Hotel Schiphol krijgt een metamorfose en wordt sterk uitgebreid.

Op één grote locatie vinden hotelgasten straks een hypermodern en sfeervol hotel met 725 kamers, een restaurant dat plek biedt aan 800 gasten, een indoor zwembad met wellness, een luxe gym, een fitnesstuin en een natuurpark. Er wordt een nieuwe torenvleugel gebouwd met zijn 14 etages gaat 270 comfortabele en ruime hotelkamers herbergen.

Vanaf 2022 wordt Hotel Schiphol A4 een van de belangrijkste congreslocaties van de regio Amsterdam met bijna 5500 m2 zaaloppervlakte. De nieuwbouw omvat onder meer een zaal van bijna 1000 m2. In het nieuwe restaurant kunnen 800 gasten genieten van een live cookingbuffet of à la carte lunch en diner.

Linthorst techniek is verantwoordelijk voor het ontwerp en realisatie van de werktuigbouwkundige installatie. Met betrekking tot duurzaamheid wordt gestreefd naar Breeam Excellent

De warmte en koude opwekking is gebaseerd op een all electric ontwerp gebaseerd op een WKO en Warmtepomptechniek bestaande uit een hoge temperatuur warmtepomp voor verwarming en tapwater en een lucht/water warmtepomp. Er is géén gasaansluiting.  

De warmte opwekking wordt beperkt door in te zetten op maximale warmteterugwinning van interne energiestromen waaronder de koel en vriestechniek. Het KAT-systeem t.b.v. warmteterugwinning uit de keukenafzuiglucht zorgt hier voor een energiereductie van +/-40%. Alle warmte welke vrijkomt van de koel en vriesinstallaties zullen nuttig worden gebruikt voor de verwarming van het warme tapwater.

Linthorst Techniek heeft veel ervaring met de realisatie van hotels, waardoor het de klantwens optimaal kan vertalen naar een goed ontwerp. En bovendien het ontwerp al tientallen jaren door ontwikkelt om de energie lasten voor de klant steeds verder te reduceren.

MailMapsBelSluit