Menu
Zoeken

Van der Valk | Best

Denk vooruit,

Van der Valk is een bedrijf dat bouwt voor een nieuwe generatie en hiermee duurzaam. Het gebouw is All Electric.

Blijf dicht bij

Als partner van Van der Valk hebben wij een ontwerp gemaakt dat past bij de ambities. Er worden dan ook veel duurzame technieken toegepast voor de opwekking van tapwater en klimaat installaties

Eigenschappen

Status in Ontwikkeling
Locatie Best
Start project Najaar 2020
Oplevering december 2022
Opdrachtgever Van der Valk
Architect P.A.M. Teunissen Architectenburo
Vloeroppervlakte 16.500m2

Bijzonderheden

Delen via

Van der Valk Best

Het nieuwe hotel van der Valk in Best wordt straks 198 kamers groot. Verder omvat het project een restaurant met live-cooking, een bar, brasserie, vergaderzalen, welness met fintness, zwembad en een skybar boven op de 12e verdieping van het nieuwe gebouw. In totaal wordt het gebouw 15 bouwlagen hoog. Het hotel wordt een onderdeel van het exclusief-label van Van der Valk.

Op het gebied van duurzaamheid zal het hotel gecertificeerd worden volgens Breeam met het label outstanding.

Linthorst techniek is verantwoordelijk voor het ontwerp en realisatie van de werktuigbouwkundige installatie.

De warmte en koude opwekking is gebaseerd op een all electric ontwerp gebaseerd op een WKO en Warmtepomptechniek bestaande uit een hoge temperatuur warmtepomp (TT68) voor verwarming en tapwater en een lucht/water warmtepomp. Er is géén gasaansluiting.  

De warmte opwekking wordt beperkt door in te zetten op maximale warmteterugwinning van interne energiestromen. Het KAT-systeem t.b.v. warmteterugwinning uit de keukenafzuiglucht zorgt hier voor een energiereductie van +/-40%. Alle warmte welke vrijkomt van de koel en vriesinstallaties zullen nuttig worden gebruikt voor de verwarming van het warme tapwater.

MailMapsBelSluit