Menu
Zoeken

Woon-zorgcentrum 't Dijkhuis | Bathmen - Deventer

Directeur-bestuurder Jackie van Beek: “We streven met de vernieuwing van ’t Dijkhuis een uitnodigend, open en eigentijds gebouw na met een lichte uitstraling en een duidelijke verbondenheid met de lokale gemeenschap van Bathmen.”

Linthorst Techniek heeft veel ervaring met zorg complexen. Het is een speciale doelgroep waar wij ons ontwerp goed op af kunnen stemmen.

Alles voor een goed binnenklimaat en veilgheid.

Eigenschappen

Locatie Bathmen Deventer
Start project 01/09/2021
Oplevering juni 2024
Opdrachtgever 't Dijkhuis

Bijzonderheden

Delen via

Woon-, zorg- en dienstencentrum ’t Dijkhuis bouwt de komende jaren aan een bloeiende woongemeenschap die vooral meer licht, lucht en ruimte biedt voor haar bewoners. Een deel van het hoofdgebouw wordt gesloopt en opnieuw gebouwd. Alle 135 appartementen worden gerenoveerd. Ook komen er nog 9 nieuwe huurwoningen en 11 nieuwe zorgstudio’s voor bewoners met dementie.

Linthorst Techniek is verantwoordelijk voor de Werktuigbouwkundige en Elektrotechnisch installaties. 

Bouw en renovatie vinden gefaseerd plaats wat extra uitdagend is om continuiteit te waarborgen van de installallaties.

Maximale vrijheid

Uitgangspunt voor de plannen is dat alle bewoners een tweekamerappartement krijgen met een eigen badkamer. ,,Dat is nu helaas nog niet het geval”, licht Jackie toe. ,,Daarnaast willen we met de nieuwbouw bereiken dat alle bewoners maximale vrijheid hebben, ook de mensen met een dementie. Maar het moet wel veilig blijven voor deze mensen.  Er komt voor mensen met een dementie een groot dakterras en een groot balkon met mooi groen waar ze prettig en veilig buiten kunnen zijn. Het terrein rondom de gebouwen wordt ook voorzien van aantrekkelijk  groen. Het wordt een geheel dat licht, lucht en ruimte uitstraalt. Het wordt een bloeiende woongemeenschap.”

 

 

MailMapsBelSluit