Menu
Zoeken

The Newton | Amsterdam

Eigenschappen

Status In ontwikkeling
Locatie Zuidas, Amsterdam
Start project 01/03-/2022
Oplevering november 2023
Opdrachtgever Pleijsier Bouw
Architect Diederendirrix architecten
Vloeroppervlakte 9000

Delen via

Terug op de Zuidas: The Newton

Tegenover de Rai in Amsterdam verrijst straks The Newton op de kop van de Zuidas. Een driehoekig gebouw met 101 appartementen en eigen parkeergarage. 

In opdracht van Pleijsier Bouw is Linthorst verantwoordelijk voor alle werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties.

Hoogste percentage circulair beton
The Newton is door Diederendirrix architecten ontworpen en sluit aan bij de bouwstijl van de aangrenzende Rivierenbuurt door zijn rijke baksteenarchitectuur, met veel aandacht voor zorgvuldig ontworpen details en mooie materialen. Alle ingrediënten voor een eigentijds pand zijn aanwezig: hoge plafonds, veel grote ramen, een collectieve daktuin, groenstroken voor de opvang van regenwater en ruimte voor horeca onderin het pand. The Newton wordt het gebouw met het hoogste percentage circulair beton van Nederland.

Bouwen met uitdagingen
Het bouwen van deze huurappartementen zorgt weer voor uitdagingen. Pal naast The Newton wordt al gebouwd aan een ander project. We delen daarom een bouwweg en hebben beperkte bouwplaatsruimte. Maar dit mag de pret niet drukken; we bouwen samen weer aan iets fantastisch om hartje Amsterdam een stukje mooier te maken!

The Newton maakt onderdeel uit van de woningbouwdriehoek in Kop Zuidas met 500 woningen, waarvan 40% sociale huur, 40% middenhuur en 20% dure huur of koop. Het gehele plan is in 2028 klaar.

De energiezuinige appartementen variëren in grootte tussen 46 en 110 m2 waarvan de verhuur in 2023 zal starten. 

MailMapsBelSluit