Menu
Zoeken

Warmtenet Wijk Kerschoten | Apeldoorn

Eigenschappen

Status In ontwikkeling
Locatie Apeldoorn
Start project 01/09/2022
Oplevering oktober 2030
Opdrachtgever Gemeente Apeldoorn

Delen via

Gemeente Apeldoorn heeft Wij Maken Energie als warmteleverancier geselecteerd voor het aardgasvrij maken van de wijk Kerschoten in Apeldoorn.

3500 woningen gasloos 
In een intensief traject gaat Wij Maken Energie samen met de wijk op zoek naar beste gasloze oplossing voor ruim 3500 woningen en utiliteitspanden. Dit traject wordt begeleidt in nauwe samenwerking met de projectgroep 'Kerschoten Energie Neutraal' (KEN) en is project van Programma Aardgasvrije Wijken.

KEN is een samenwerking van drie woningcorporaties; Ons Huis Apeldoorn/Zutphen, de Woonmensen en Wooncorporatie De Goede Woning. Ook Waterschap Vallei en Veluwe, Jacobus Fruytier scholengemeenschap en Firan zijn nauw betrokken.

Warmtenet door rioolzuiveringsinstallatie
De rioolzuiveringsinstallatie aan de rand van de wijk wordt straks de warmtebron voor het te realiseren warmtenet. De warmte die nu wegstroomt in de IJssel, wordt straks gebruikt om gebouwen te verwarmen.

Intensieve samenwerking
De komende periode werken alle partners de plannen samen verder uit. Dit moet leiden tot een aantrekkelijk en betaalbaar warmte-aanbod voor bewoners en bedrijven. Maar het is nog niet zeker of het warmtenet er komt. Halverwege 2023 kan de projectgroep daar meer over zeggen. In de tussentijd blijven bewoners en bedrijven in de wijk op de hoogte via de nieuwsbrief. Begin 2023 komt er ook een informatiebijeenkomst voor de mensen in de wijk.

Voor de aanleg van het warmtenet heeft het rijk in 2020 een subsidie gegeven van 7,3 miljoen euro. De partners doen hun uiterste best om te zorgen dat het warmtenet er ook echt komt.

Meer actuele informatie over dit project is te vinden op www.kerschotenenergieneutraal.nl 

 

MailMapsBelSluit