Menu
Zoeken

Appartementen De Kroon | Zoetermeer

denk vooruit

Appartementen worden voorzien van duurzame energievoorziening.

blijf dichtbij

Samenwerking en Duurzaamheid staat centraal: Eén duurzamen opwekinstallie waarbij energie wordt gedeeld voor vele afnemers in en rondom het Stadhuis.

Eigenschappen

Status In ontwikkeling
Locatie Zoetermeer
Start project juni 2019
Oplevering juni 2020

Bijzonderheden

Delen via

Woontoren De Kroon

De woontoren naast het Gemeentehuis Zoetermeer wordt door Dura Vermeer getransformeerd naar 35 moderne appartementen. De appartementen worden aangesloten op de centrale warmtevoorziening van Linthorst.

Energie Delen

De Gemeente Zoetermeer heeft bij de renovatie van het Gemeentehuis in 2017 gekozen voor de realisatie van een centrale duurzame warmtevoorziening en deze energie te delen met zijn omgeving. Hiervoor is één centrale warmte & koude opwekinstallatie gerealiseerd die energie gaat leveren aan alle afnemers in dit gebied. Op deze wijze is er voldoende omvang om een duurzaam concept te realiseren (versus traditionele decentrale CV-gas-ketels), zijn de kosten per gebruiker lager en krijgt iedereen op een duurzame wijze energie.

De centrale warmte-opwek en levering vindt plaats door Linthorst Energie Services (ESCO) waarmee Linthorst totale verantwoordelijkheid neemt voor het rendement van de installatie en lange termijn instandhoudingskosten (total cost of ownership).

Naast het reeds aangesloten Gemeentehuis, Museum, ANWB/ UWV wordt komend jaar het naastgelegen appartementencomplex De Kroon aangesloten op de centrale warmtevoorziening.

Linthorst Techniek realiseert de aansluiting op de centrale warmtevoorziening (vanaf warmtepomp tot en met afleversets in de woningen).

MailMapsBelSluit