Menu
Zoeken

BIM Modelleurs aan het woord

Marein Veldman, Projectleider Engineer W

Marein heeft het technische vak al vroeg ontdekt; als 11-jarig jongetje hielp hij al om CV-ketels te installeren als hobby. Toen wist hij al zeker dat techniek zijn toekomst zou worden. Inmiddels is Marein 36 jaar en is hij al negen jaar verbonden aan Linthorst. Hij doorliep een mooi opleidingstraject; hij begon aan de MAVO, vervolgens rondde hij de opleiding MBO Installatietechniek af en daarna behaalde hij nog zijn diploma voor de MIT-W opleiding. Tijdens zijn afstudeerstage van zijn opleiding HBO Installatietechniek zocht hij een vooruitstrevende werkgever en kwam hij terecht bij Linthorst.

“Ik stond tijdens mijn stage aan de wieg van de hoog temperatuur warmtepomp en voelde me direct thuis in dit innovatieve familiebedrijf. Als één van de eersten mocht ik ontdekken wat BIM voor ons bedrijf betekende en volgde ik de opleiding hiervoor. Nu gebruik ik het dagelijks in mijn werk en kan ik niet meer zonder. Wat het werken met BIM bij Linthorst zo leuk maakt is dat ik alle vrijheid krijg om het beste eruit te halen. Zo hebben we bijvoorbeeld onze eigen 3D elementen ontworpen met een flink lagere resolutie voor de Revit bibliotheek. Dit maakt dat onze ontwerpen een stuk minder zwaar zijn om te openen. Zo werken we niet alleen efficiënter maar scheelt het ook een hoop frustratie bij het digitale gebruik van onze ontwerpen voor iedereen die het nodig heeft.“  

Erik Pleiter, 44 jaar, Engineer

Onder de vlag van oprichter Henk Linthorst kwam Erik Pleiter 20 jaar geleden in dienst bij Linthorst. Met al enige ervaring op zak ging hij aan de slag als calculator en maakte hij de groei van de organisatie van dichtbij mee. De projecten werden steeds omvangrijker en complexer en daarmee verschoof het werk van Erik langzaamaan naar werkvoorbereider, tekenaar en nu als engineer.

Als vertrouwd partner van de Van der Valk hotels was het dan ook niet gek dat Erik voor het eerst bij Van der Valk Nootdorp aan de slag ging met ‘ Autocad’ . De 2D ontwerpen uit dit programma zorgden ervoor dat er echt grote stappen werden gemaakt om alle partijen optimaal te kunnen laten samenwerken. Met de komst van BIM was het voor Erik dan ook logisch dat hij enkele jaren geleden de Revit cursus toevoegde aan zijn CV en 3D tekenen eigen maakte voor de grotere projecten.

“Voor mij is de diversiteit in mijn functie als engineer het allerleukste. Ik kan een project volledig doorzien; ik zorg voor de voorbereiding, maak zelf het ontwerp, kan dit uitwerken in BIM en zorg dat mijn collega’s buiten daarna alle juiste materialen hebben op de bouw om alles te realiseren. Hierbij krijgt Linthorst de vrijheid van onze opdrachtgevers met het vertrouwen dat wij altijd het beste resultaat leveren. Dit gebruik ik dan weer om onze ontwerpen zo optimaal en vernieuwend mogelijk in te zetten.”

Michael Aertsen, Engineer E

Sinds een half jaar is Michael (27) verkast van de buitendienst naar de binnendienst. Enkele weken geleden heeft hij daarbij gelijk zijn eerste cursusdag gehad om met BIM aan de slag te gaan.

Toen hij vijf jaar geleden een nieuwe baan zocht stond Linthorst boven aan zijn verlanglijstje. Hij solliciteerde en vertelde de eerste dag gelijk dat hij ambities had die hij graag wilde waarmaken. En dat is precies wat hij bij Linthorst heeft gevonden; Michael startte als Monteur E en kreeg al snel de titel Chef Monteur op een groot project. Zijn opleiding HIT-E vroeg echter om meer ervaring en daarmee maakte hij een half jaar geleden de overstap naar kantoor. Even wennen maar hij voelt zich nu al weer op zijn plek:

“Omdat ik in de buitendienst altijd zelf gemaakt heb wat ik nu op kantoor ontwerp kan ik mijn werk nog beter aan laten sluiten op de praktijk. Ik voelde me daarom gelijk thuis op kantoor; zoveel herkenning ondanks de nieuwe omgeving. Ook kreeg ik gelijk de kans om zelf in Revit aan de slag te gaan en mee te denken over hoe we tot de beste ontwerpen komen. Want wil je aan de grote klussen mee kunnen werken, dan moet je eigenlijk wel BIM kunnen ontwerpen. Dat kenmerkt Linthorst ook voor mij; je krijgt altijd de ruimte om jezelf te ontwikkelen als je laat zien dat je ambitie hebt. Ik voel me betrokken bij het bedrijf en voel me onderdeel van de Linthorst familie. We hebben dan wel 500 medewerkers, zo voelt het zeker niet. En wanneer je denkt dat het gras bij de buren altijd groener is voelt het toch voor mij alsof ik hier het mooiste gras heb gevonden. Linthorst is echt mijn werkgever.” grapt Michael.  

Meer weten? Bekijk onze vacatures en ga met BIM aan de slag

 

 

MailMapsBelSluit