Menu
Zoeken

Hotel Van der Valk | Almere

Eigenschappen

Status Opgeleverd
Locatie Almere
Oplevering oktober 2010
Opdrachtgever Van der Valk
Architect Teunissen

Delen via

Het hotel beschikt over 180 luxueuze hotelkamers van elk meer dan 40 m2. Daarnaast zijn er verschillende wellness suites gerealiseerd. Het markante gebouw beschikt behalve de hotelkamers ook over verschillende restaurants, een zwembad met diverse sport- en wellness faciliteiten en een sfeervol ingerichte hotelbar. Daarnaast heeft Hotel Almere ca. 12 multifunctionele vergaderzalen, welke voorzien zijn van de modernste vergader- en congresfaciliteiten. De mogelijkheden zijn groot, variërend van een eenvoudige receptie of vergadering tot een uitgebreide feestavond of meerdaagse evenementen. De modern ingerichte zalen beschikken allen over airconditioning en zijn flexibel in te delen tot een maximum van 1.000 personen. In combinatie met onze culinaire mogelijkheden vormt dit alles de ideale oplossing voor efficiënt vergaderen of het houden van congressen. 

Samenwerken in het bouwteam

In het bouwteamverband heeft Linthorst, in nauw overleg met het van der Valk concern, de engineering en de inpasbaarheid van het hotel gerealiseerd. Tijdens de bouwperiode is Linthorst verantwoordelijk voor de uitvoering van de W installaties.

Werkzaamheden Linthorst Techniek

Dit hotel is weer een paradepaardje wat duurzaamheid betreft. Er wordt gebruik gemaakt van een geboorde bron, welke het pand voorziet van de volledige koelvraag (reductie van 90% op de elektriciteitsafname voor koeling). In de winter zorgen drie warmtepompen van elk 200kW dat de bron geladen word met koudwater en de warmte die daarbij vrijkomt nuttig gebruikt kan worden voor de verwarming van het pand. Voor de aanvullende warmte is het hotel, evenals een groot deel van de stad Almere, voorzien van stadsverwarming. Tevens is het hotel voorzien van het door Linthorst ontwikkelde concept voor koel en vriestechniek.

Het hotel wordt verder gekenmerkt door exclusieve sanitaire voorzieningen, de modernste regeltechniek en is voorzien van een gebouwbeheer systeem met alle mogelijkheden voor bediening op afstand, hotelkamerreserveringssysteem in combinatie met aansturing verwarming/koeling hotelkamers; lokale bediening vergaderruimten middels touch-screens t.b.v. klimaat, licht, verduistering, geluid en beamers.
 
Werktuigbouwkundige installatie:
Centrale verwarmingsinstallaties 
Gekoeldwaterinstallaties 
Luchtbehandelinginstallaties 
Koppeling op de koel- en vries installaties 
Tapwaterinstallaties 
Sanitaire installaties 
Rioleringsinstallaties 
 Hemelwaterinstallaties 
Gasinstallaties 
Regeltechnische installaties 
Software engineering 
Energie reserveringssysteem

GERELATEERDE REFERENTIES

Hotel Van der Valk

te Nijmegen-Lent

Hotel Van der Valk

te Zwolle

Resort Thermen Bussloo

te Voorst

MailMapsBelSluit