Menu
Zoeken

Hotel Van der Valk | Düsseldorf

Eigenschappen

Status Opgeleverd
Locatie Düsseldorf
Oplevering juni 2010
Opdrachtgever Van der Valk
Architect Blömer ingenieurburo

Delen via

Zoals de naam al doet vermoeden ligt het hotel in de directe omgeving van het vliegveld Dusseldorf. Een luxueus hotel van Architect M.Blömer uit Goch. Totaal opp.ca. 19000m2 voor de bekende opdrachtgever van der Valk uit Nederland. Vanuit de strategische ligging van dit hotel bij het vliegveld, de Dome ( een overdekte ijs- en muziek-Arena voor ca 14000 bezoekers), het centrum van Düsseldorf en het terrein van de Messe is het zeer goed bereikbaar. In de twee verdiepingen tellende laagbouw van het hotel bevinden zich 15 zakelijke vergaderzalen, een live-cooking, een sfeervolle Italiaanse brasserie en stijlvolle bar. In de hoteltoren zijn circa 200 ruime kamers en suites gevestigd. De bovenste verdieping van deze 61 meter hoge toren met schitterend uitzicht is een wellness-etage met luxe fitness,verschillende sauna's, infrarood- en stoom-kabines.
De bijbehorende hightech-douches maken het bezoek tot een belevenis. Voor het centrum en vliegveld is pendelvervoer aanwezig. Voor bezoekers is een grote parkeerplaats in 2 bouwlagen beschikbaar.

Linthorst GmbH uit Kleve (DE) is verantwoordelijk voor het ontwerp en uitvoering van de W-installaties voor deze nieuwbouw. Het ontwerp conform “Duitse Norm” wordt gecontroleerd door de TUV wat in Duitsland gebruikelijk is. Wat zwaar weegt in Duitsland is het toepassen van goedgekeurde materialen, brand- ventilatie voorschriften, hygiëne maatregelen voor luchtbehandeling en tapwaterinstallaties, eisen van de schoorsteenveger en isolatievoorschriften. De controle op naleving van deze voorschriften is stringent.

Linthorst GmbH heeft de volgende installaties gerealiseerd:

- Binnenriolering,
- Hemelwaterafvoer,
- Water en sanitaire installaties
- Keukeninstallaties t.b.v. 5 keukens.
- Ontharding en osmose installaties,
- Verwarmingsinstallaties,
- Ventilatie en luchtbehandeling
- Brandtechnische installaties zoals: overdruk brandweerlift, rookafzuiging restaurant, brandpomp systeem met brandslanghaspels voor brandweer- en gebruikers , blussystemen in afzuigkappen, droge brandleidingen.
- Coördinatie met sprinkler ( door derden), met Sprinklerbad verwarming en nivo regeling sprinklerbad/fonteinen.
- Koelinstallaties
- Warmte terugwinning van koel/vriesinstallatie t.b.v. warm-tapwaterinstallatie.
- Gebouwbeheer systeem met alle mogelijkheden voor bediening op afstand, hotelkamerreserveringssysteem in combinatie met aansturing verwarming/koeling hotelkamers; lokale bediening vergaderruimten middels touchscreens t.b.v. klimaat, licht, verduistering, geluid en beamers.

De installaties zijn ontworpen volgens de hoogste eisen voor energie besparing.
Voor het ontwerp van Luchttechnische installaties zijn vele computer simulatie modellen uitgevoerd om tot het juiste optimale selectie van luchttechnische componenten te komen.
De capaciteiten van tapwater zijn zeer divers door de vele keukens/vaatwassers, baden/bubbelbaden “kleine (900 l/min) ” en grote douchekoppen; ( De grootste is 400 x 800 mm met een capaciteit van ca. 2100 liter per uur bij 2 bar voordruk.) De sauna/fitness/wellnes afdeling met ” Stachel en Erlebnisduschdecke.

GERELATEERDE REFERENTIES

Hotel Van der Valk

te Nijmegen-Lent

Hotel Van der Valk

te Schiphol

Hotel Van der Valk

te Veenendaal

MailMapsBelSluit