Menu
Zoeken

Hotel Van der Valk | Gilze-Rijen

Eigenschappen

Status Opgeleverd
Locatie Gilze-Rijen
Oplevering september 2008
Opdrachtgever Van der Valk
Architect De Kort

Delen via

Nieuwbouw Logievleugel en implementatie WKK

Werkzaamheden Linthorst Techniek

Het aanleggen van een dikwandige Cv en koelinstallatie 4 pijps tbv van de klimaat hotelkamers. Voor de opwekking van warmte/koeling zijn ingezet een warmtepomp CV ketels WKK en Koelmachine. Tevens heeft er een koppeling plaatsgevonden met de bestaande installatie van het hoofdgebouw waardoor een traditioneel ketelhuis is komen te vervallen.

Linthorst plaatste hier in juli 2008 een 230KW warmtekrachtinstallatie. Ruim 55% van de elektriciteit wekt dit hotel nu zelf op en 70% van de warmte wordt gedekt met de wkk. Totaal 25% CO2 reductie over het totale energieverbruik en een terugverdientijd van 3 jaar. Aanvullend hierop wordt een groot deel van de warmte voorzien door een warmtepomp. Deze is aangesloten op een groot collectorveld welke energie onttrekt aan de bodem en in de zomer direct kan koelen uit de opgeslagen koude in de winter. 

Werkzaamheden:

Analyse met EAS analyse software, advies, ontwerp en realisatie van een 230KW warmtekrachtinstallatie en een warmtepomp in combinatie met een gesloten bodemenergie installatie.  

GERELATEERDE REFERENTIES

Hotel Van der Valk

te Breukelen

Hotel Van der Valk

te Haarlem

Hotel Van der Valk

te Hoorn

MailMapsBelSluit