Menu
Zoeken

Hotel Van der Valk | Haarlem

Eigenschappen

Status Opgeleverd
Locatie Haarlem
Start project november 2012
Oplevering maart 2014
Opdrachtgever Van der Valk Haarlem
Architect Van den Hoeven
Vloeroppervlakte 11.500 m2

Delen via

Na de verbouwing in 2011, waarbij een WKK met een koppeling naar het logiesgebouw is geplaatst, is in december 2012 gestart met de renovatie van de 222 kamers en de loopbrug. Inmiddels zijn alle kamers, de verbindingsgang tussen het logiesgebouw en de bovenliggende Spanjezaal vernieuwd.

Samenwerking in bouwteam

Het bouwteam dat de bouw van het hotel heeft begeleid bestaat uit Linthorst Techniek, Hunebouw en Benschop.

Werkzaamheden Linthorst Techniek

Linthorst Techniek heeft de volgende werkzaamheden gerealiseerd:

Werktuigbouwkunde
Verwarming en koeling d.m.v. 4-pijps ventilatorconvectoren
Luchtbehandeling
Water en sanitair
 
Duurzame technieken
WKK
Warmteterugwinning
Warmtepomp
Energiereserveringssysteem
 
Meet- en regeltechniek
Regeltechnische installatie
Gebouwbeheersysteem (GBS)

WKK-installatie in 2011

Volgens de energie analyse methode van Linthorst is hotel Haarlem in 2011 volledig doorgelicht op structurele energiekostenreductie. Dit heeft geleid tot de opdracht voor een 230KW WKK, het leveren van een nieuwe warmtapwater opwekking met warmteterugwinning uit een rookgascondensor van de wkk, een volledige verduurzaming van alle verlichting naar LED, het leveren en installeren van een elektrische laadpaal voor elektrisch vervoer en het begeleiden van het hotel naar een Greenkey goud label.

Een 230KW WKK is tegen het hotel aan, in een nieuw gecreërde bouwkundige ruimte geplaatst. De warmteleidingen zijn gekoppeld op het ketelhuis van het logiesgebouw. Vanuit hier is er een verbinding naar het hoofdgebouw, waarna de verouderde ketels in het logiesgebouw zijn verwijderd. Er is een nieuwe tapwaterinstallatiesaangelegd. In de rookgasafvoer van de warmtekracht is een rookgascondensor aangebracht waar vanuit extra warmte wordt onttrokken en wordt overgedragen aan het tapwater. Het complete hotel is buiten en binnen voorzien van duurzame verlichting, zoveel mogelijk naar LED. Om het elektrisch rijden te stimuleren heeft Linthorst geparticipeerd in het installeren van een elektrische laadpaal. Hiernaast begeleidden wij het hotel naar een Greenkey goud label. Dit in samenwerking met Duurzame hotels Nederland.

GERELATEERDE REFERENTIES

Hotel Van der Valk

te Duiven

Hotel Van der Valk

te Ridderkerk

Hotel Van der Valk

te Schiphol

MailMapsBelSluit