Menu
Zoeken

Hotel Van der Valk | Harderwijk

Eigenschappen

Status Opgeleverd
Locatie Harderwijk
Oplevering april 2010
Opdrachtgever Van der Valk
Architect Teunissen

Delen via

Een uniek hotel qua duurzaamheid in Europa! Het gehele hotel is verder individueel regelbaar verwarmd en gekoeld. Het hotel gelegen in de bosrijke omgeving van de veluwe telt 90 kamers en diverse zalen. Een groot a la carte restaurant en fraaie bar met buitenterras.
Dit hotel is echt een paradepaardje wat duurzaamheid betreft. Er wordt gekoeld met 2 geboorde bronnen voorzien in de volledige koelvraag van het pand. (reductie van 90% op de elektriciteitsafname voor koeling). In de winter zorgt een 200KW warmtepomp dat de opgeslagen warmte in de zomer nuttig gebruikt kan worden.  Dit hotel is ook het tweede hotel waar het door Linthorst ontwikkelde concept voor koel en vriestechniek is geplaatst. (Deze set is gebouwd en mede ontwikkeld door Uniechemie en carrier bedrijfskoeling).

Ook is dit hotel voorzien van een warmtekrachtinstallatie voor inpandige elektriciteitopwekking. Met deze restwarmte wordt verwarmd en warm tapwater gemaakt. Tevens is er een speciaal omgebouwde vaatwasser geleverd welke direct wordt gevoed door 90 graden restwarmte uit de wkk. (een besparing op elektriciteit voor de vaatwasser van 100.000Kwh op jaarbasis)

Een toevoeging op het gehele concept is de plaatsing van de eerste elektrische laadpaal bij een hotel in Nederland! Linthorst is actief betrokken bij dit project wat ervoor moet zorgen dat alle hotels van Van der Valk worden voorzien van deze oplaadpalen. In de lobby van het hotel is verder als dank voor het mogen realiseren van dit unieke project een 42 inch touchscreen aangeboden. Hierop zijn alle duurzame componenten welke normaal verborgen zijn voor de gasten met interactieve infografics nader uitgelegd

GERELATEERDE REFERENTIES

Hotel Van der Valk De Witte Bergen

te Eemnes

Hotel Van der Valk

te Breukelen

MailMapsBelSluit