Menu
Zoeken

Lindenhove | Apeldoorn

denk vooruit

Een unieke renovatie van het appartementencomplex waarbij het gebouw NoM-ready wordt gemaakt. Bij de totstandkoming van het project is intensief samengewerkt met Coöperatie BENG Nederland en de Gemeente Apeldoorn. Na renovatie voldoet het complex aan het predicaat ‘zeer energiezuinig’ en kan in de toekomst volledig ‘Nul-op-de-Meter’ worden door toevoeging van een warmtepomp en zonnepanelen.

blijf dichtbij

Een complete renovatie dat voldoet aan alle bewoners wensen: geen hogere kosten, toekomstbestendige energievoorziening, een verbeterd binnenklimaat en geen tocht meer. Een besparing van 170.000 m3 gas.

Eigenschappen

Status In ontwikkeling
Locatie Apeldoorn
Start project Media 2018
Oplevering januari 2019
Opdrachtgever Tree Tops in opdracht VvE Lindenhove

Delen via

Na jaren voorbereiding en inzet is het zover, de renovatie en verduurzaming van het appartementen complex Lindenhove aan de Loolaan in Apeldoorn gaat dit voorjaar van start! Uniek aan het project is dat door de enorme energiebesparing en besparing op de onderhoudskosten de huidige bewoners niet méér servicekosten gaan betalen. En er zelfs onder andere een groter balkon en comfortabelere woning voor terugkrijgen.

De aanleiding voor deze omvangrijke renovatie lag in het feit dat, net als bij veel andere gebouwen uit de jaren ’60-’70, de hele schil van het gebouw toe was aan vervanging. Ook waren er veel klachten over het comfort van het binnenklimaat in zomer en winter, zorgen over het complexe onderhoudsvraagstuk en over veiligheid van balkons. Het gebouw vroeg nadrukkelijk om een ‘totaaloplossing’. Mogelijkheden om zulke totaaloplossingen te financieren zijn alleen momenteel niet of nauwelijks voorhanden. Toch is de VvE op zoek gegaan.

De gemeente heeft vanuit haar stimuleringsregeling een lening verstrekt met een aflossingstermijn van 25 jaar. Bij het Nationaal Energiebespaarfonds (NEF) wordt een VvE Energiebespaarlening van   € 2,9 miljoen geleend. Tot slot financiert de VvE € 2 miljoen met RVO subsidie en eigen middelen.

De gemeente Apeldoorn verwacht dat het project landelijk kan dienen als voorbeeld en hoopt dat het navolging gaat krijgen. Na de renovatie behoort Lindenhove tot één van de meest duurzame flats van heel Nederland.

Linthorst Techniek is trots deel te nemen aan het bouwteam die deze verduurzaming gaat realiseren en verzorgt de benodigde werktuigbouwkundige installaties.

Het complex krijgt een ventilatieoplossing via hoog rendement warmteterugwinning (WTW). Samen met de nieuwe schil, vloer- en dakisolatie, nieuwe gevels en kozijnen, triple glas wordt 83% van de warmtevraag weggenomen. Hiermee wordt jaarlijks 170.000 m3 gas bespaard, 306 ton CO2 minder uitgestoten en 75% bespaard op onderhoudskosten.

http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2133948/Van-oostblokflat-tot-hypermodern-gebouw

MailMapsBelSluit