Menu
Zoeken

Olympusschool | Amsterdam

Eigenschappen

Status Opgeleverd
Locatie Amsterdam
Oplevering februari 2009
Opdrachtgever Heijmans IBC Bouw Almere B.V.
Architect Zienstra van der Pol, Amsterdam

Delen via

Op het Amsterdamse IJburg heeft iedere school een thema. De basisschool en Naschoolse Opvang Olympus, heeft als thema sport. De structuur van de klaslokalen vormt een U met de opening aan de oostzijde. Het sportthema is verwerkt in de centrale positie van de speellokalen op de begane grond. Door middel van een vouwwand zijn deze samen of apart te gebruiken. Zij hebben extra hoogte, die op de begane grond ook de onderbouw en de buitenschoolse opvang ten goede komt. Verder beschikken zij over een extra veerkrachtige vloer en over kleedruimten met douches.

De speellokalen dragen de aula op de eerste verdieping en vormen het hart en de ontmoetingsruimte van de school. Aan deze dubbelhoge centrale ruimte grenzen alle lokalen en overige functies van de bovenbouw, zodat er geen lange gangen zijn. De aula wordt naar buiten voortgezet in een terras. Deze is verbonden met het schoolterrein door middel van een brede trap, die tevens tribune is voor het school- en sportterrein. Ook de verbinding tussen de aula en de tweede verdieping is een brede trap, die als aula en als tribune kan worden gebruikt.    

Het schoolgebouw wordt verwarmd met stadsverwarming in de destijds nieuwe woonwijk IJburg. Linthorst verzorgde voor deze school alle werktuigbouwkundige installaties en de meet- en regeltechniek.

GERELATEERDE REFERENTIES

ABC De Zonneparel

te Liendert, Amersfoort

Basisscholen De Vuursteen en De Kleine Prins

te Ede

Voorzieningencluster De Veste

te Borne

MailMapsBelSluit