Menu
Zoeken

Energie besparen

Met een paar kleine aanpassingen in huis bespaart u snel en gemakkelijk op uw energiekosten. Bekijk de video (rechts) en lees onderstaande tips & trics om energie te besparen.

1. Vervang uw oude ketel voor een hoogrendement (HR)-ketel
Door het vervangen van uw oude ketel voor een HR-ketel kunt u al snel 15% besparen op uw jaarlijkse gasverbruik. Op jaarbasis levert dit een aanzienlijke besparing op tot wel 175 euro. Lees meer over het vervangen van uw CV-ketel.

2. Laat jaarlijks uw CV-ketel controleren door een ervaren monteur
U bespaart al gauw 5 % op uw energiekosten wanneer u uw ketel één keer per jaar laat controleren door een van onze monteurs. Regelmatig onderhoud voorkomt vroegtijdige slijtage en storingen en zorgt ervoor dat de ketel optimaal presteert en energiezuinig te werk gaat. Lees meer over het service- en onderhoudsabonnement voor CV-ketels.

3. Isoleer uw huis optimaal
Wanneer u uw huis goed isoleert, kunt u voorkomen dat de kou van buiten naar binnen trekt en de warmte uit uw huis verloren gaat. Denk hierbij aan gevelisolatie en glasisolatie. Ook kunt u al aardig wat energie besparen door tochtstrips te plaatsen bij kieren van ramen en deuren. Neem voor meer mogelijkheden contact op met Linthorst Installatietechniek.

4. Zet uw ketel op tijd uit
Zodra u langer dan 3 à 4 uur uw huis verlaat, raden wij u aan om de verwarming uit te zetten. Het opnieuw opwarmen van het huis kost na deze tijd minder energie dan het warm houden van uw woning terwijl u er niet bent. Zet een uur voordat u gaat slapen de verwarming uit of laag.

5. Gebruik led- of spaarlampen
Een spaarlamp gaat 8 tot 10 keer langer mee dan een gloeilamp en verbruikt tot ongeveer 75% minder elektriciteit. Vooral op plaatsen waar de verlichting intensief gebruikt wordt kunt u flink op energie besparen.

6. Een energiezuinige koelkast
Moderne koelkasten met een energielabel A+ of hoger zijn zeer efficiënt in stroomverbruik. U bespaart hiermee al snel 25 euro per jaar. Koop niet een grotere koelkast dan dat u nodig hebt.

7. Het gebruik van een vaatwasser
Zorg dat uw vaatwasser vol is voordat u hem aanzet.

8. Zet apparaten uit in plaats van op stand-by
Wanneer u uw apparatuur helemaal uitzet bepert u de kans op kortsluiting, met brandschade tot gevolg. Ook bespaart u op energiekosten, tot wel 25 euro per jaar.

9. Laat uw ventilatiekanalen regelmatig reinigen
Hoe schoner de ventilatiekanalen van een mechanische ventilatie, hoe minder energie het systeem verbruikt. Door een ophoping van vuil en stof in de kanalen, moet een ventilatiesysteem extra krachtig ventileren wat weer meer energie kost. Linthorst verzorgt een grondige, mechanische reiniging van uw ventilatiekanalen. Neem hiervoor contact met ons op via e-mail of bel 055 - 312 21 21.

10. Maak gebruik van een klokthermostaat
De klokthermostaat is voorzien van een tijdsdetectie en verlaagt daarmee na een ingestelde periode de temperatuur in huis. De energiebesparing kan in huishoudens met een klokthermostaat dan ook oplopen tot 20% tot zelfs 50%. Omdat de klokthermostaat de temperatuur automatisch regelt op basis van wat u heeft geprogrammeerd, werkt de ketel alleen wanneer u er ook daadwerkelijk bent.

Meer weten?
Hebt u vragen over energie besparen in huis en wilt u weten wat Linthorst Installatietechniek op dit gebied voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Stuur een e-mail of bel 055 - 312 21 21.

MailMapsBelSluit