Menu
Zoeken

Linthorst Techniek CCV gecertificeerd

Linthorst Techniek en brandmeldinstallaties

Door: Michael Heirbaut 

Al jaren installeert Linthorst Techniek brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties in de utiliteits- en woningbouw. Vanzelfsprekend wordt door Linthorst Techniek veel aandacht besteed aan de kwaliteit van al het geleverde werk. Om de kwaliteit van brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties te waarborgen worden specifieke eisen gesteld binnen kwaliteitscriteriumsystemen. De kwaliteit van een brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie wordt gewaarborgd door middel van certificatieschema’s. Elk met bijbehorend certificaat en herkenbaar keurmerk. Deze schema’s worden beheerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (www.hetccv.nl). Voor brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties bestaan schema’s voor drie disciplines, te weten:

Om de kwaliteitseisen van de betreffende schema’s te waarborgen worden periodiek inspecties uitgevoerd door een onafhankelijke geaccrediteerde inspectie instelling. Deze inspectie instelling inspecteert volgens inspectieschema’s die eveneens worden beheerd door het CCV. Op deze manier ontstaat er een zogenaamde keten van verantwoordelijkheden.

Voor brandmeld- en ontruimingsalarminstallaties geldt dat in een groot aantal gevallen, conform bouwbesluit 2012, een gecertificeerde installatie wordt geëist met CCV inspectiecertificaat. Om voor een inspectiecertificaat in aanmerking te komen is het aan te bevelen gebruik te maken van erkende bedrijven voor de totstandkoming van de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie. Erkende bedrijven kennen de wet- en regelgeving en beschikken over voldoende vakkennis om u te kunnen adviseren over uw brandveiligheidsvoorzieningen, zoals de brandmeld- en ontruimingsalarminstallatie.

Linthorst Techniek zal zich vanaf heden aan het kwaliteitssysteem  conformeren en zich binnen deze divisie verder ontwikkelen tot branddetectiebedrijf. De stap tot erkend brandmeld- en ontruimingsalarm installatiebedrijf is inmiddels gezet en Linthorst is nu in staat om installaties met een CCV installatieattest te leveren. De komende periode zal een onderdeel van Linthorst Techniek zich verder ontwikkelen tot branddetectiebedrijf. Werkzaamheden die wij nu al voor u uitvoeren zijn:

Voor vragen of informatie naar aanleiding van dit artikel kunt u contact opnemen met Linthorst Techniek.

Delen via

MailMapsBelSluit