Menu
Zoeken

Talenten komen tot bloei in groene werkomgeving

Inspireren en innoveren, kennis bundelen, opleiden tot kennisexpert in techniek, de modernste ICT faciliteiten, multidisciplinair- samenwerken en LEAN Operational Excellence, maar bovenal een plek waar iedereen met plezier werkt. Linthorst Techniek opent begin 2019 de deuren van haar nieuwe pand, in het groene Wenum-Wiesel. Broers Gertjan, Gijs en Erik Linthorst runnen samen het familiebedrijf. Ze vertellen waarom deze plek en het pand een optimale werkomgeving zijn.

Medewerker staat centraal

Gertjan  Het nieuwe pand is niet gewoon een werkplek waar je komt voor je werkgever. Het moet een ‘thuis’ zijn voor onze medewerkers waar ze zich vertrouwd voelen, inspiratie opdoen en bovenal zichzelf uitdagen, ontwikkelen en plezier hebben in het werk.

Wij zijn niet voor niets een familiebedrijf. Familie betekent niet voor ons dat wij als drie broers directeur eigenaar zijn. Nee, familie betekent dat wij onderling met alle medewerkers een sterke verbondenheid voelen die verder gaat dan een normale werkgevers-werknemers relatie. Wij zijn er voor elkaar als het nodig is.

Met het creëren van deze moderne werkomgeving kunnen wij weer wat terugdoen voor onze medewerkers, die de financiële uitgave voor deze bouw uiteindelijk zelf hebben verdiend met de realisatie van hun projecten. Dat voelt heel goed. Ook in het ontwerp van de nieuwbouw is optimaal rekening gehouden met de wensen van de medewerkers. In themagroepen is input geleverd voor het ontwerp. De werkplekken zijn gericht op samenwerken. Ook zijn er voldoende concentratiemogelijkheden en is er plaats voor ontspanning.  De grote raampartijen zorgen ervoor dat de natuur in de omgeving als het ware naar binnenkomt.

Wat Linthorst Techniek ultiem typeert, is dat de realisatie van de nieuwbouw wordt aangestuurd door onze BIM expert Mart en IT manager Gert. Zij hebben tijdens de bouw verborgen talenten laten zien op het gebied van leiderschap, organisatiekracht en bouwkunde en deze effectief ingezet. Wij zijn ervan overtuigd dat je ruimte moet geven aan medewerkers, eigen initiatief en ondernemerschap moet stimuleren, koesteren en waarderen.

Groene werkomgeving inspireert en stimuleert

Gijs  Met ruim 400 mensen werken we dagelijks aan uitdagende technische projecten. De technische ontwikkelingen gaan snel en het aandeel techniek in gebouwen stijgt. Linthorst Techniek loopt voorop in de zeer noodzakelijke energietransitie.

Een moderne vestiging van deze omvang is voor ons essentieel, zodat iedereen de ruimte en faciliteiten heeft om zijn/haar talenten optimaal te ontwikkelen. Er zijn straks 125 collega’s op kantoor aan het werk. Een groot deel hiervan zijn engineers die een pand digitaal ontwerpen in 3D en projectleiders die samen met bouwpartners complexe geïntegreerde bouwprocessen uitdenken. De werkplekken zijn zo ingericht dat men goed met elkaar kan overleggen en van elkaar kan leren. Daarnaast zijn er specialisten op diverse terreinen werkzaam en zijn er coaches die tijd en aandacht hebben voor opleiding en ontwikkeling.

Door de groei van de afgelopen jaren konden we een eigen R&D afdeling opzetten. Dit past perfect bij onze visie en maakt het mogelijk om qua techniek koploper te blijven in de markt. We ontwikkelen nu technieken die absoluut het verschil maken in onze projecten. Zoals de hoge temperatuur warmtepomp TT68 en het KAT-systeem voor luchtreiniging. Onze all electric installatieconcepten spelen een belangrijke rol in het gasloos opwekken van energie. In teams ontwikkelen we het best passende concept voor een klant, waarbij gebruikerscomfort, duurzame toekomstbestendige techniek en de financiële business case essentieel zijn.

Maar het blijft niet alleen bij ontwikkelen en praten… Uiteindelijk zijn wij een ‘maakbedrijf’ met eigen prefab werkplaats waar 275 monteurs in de buitendienst de techniek daadwerkelijk realiseren.

Werken in een vertrouwde omgeving

Erik  Waarom we gekozen hebben voor renovatie op dezelfde locatie in Wenum? Tja, een nieuwbouwpand op een industrieterrein had natuurlijk ook gekund. Maar naast dat je in Wenum midden in de natuur zit, is het ook de plek waar het bedrijf is ontstaan. Mijn vader heeft deze locatie in 1978 opgestart en wij hebben samen met vele collega’s een sterke historische band met deze locatie; verhalen over hoe het vroeger ging, hoe een huidige projectleider ooit als zaterdaghulp gestart is in het magazijn, tot in late uurtjes in team doorgewerkt om een belangrijke tender te winnen en mooie momenten met jubilarissen op een bedrijfsfeest in de tuin. Kortom, het DNA van onze medewerkers zit in deze locatie verweven. We hebben er geen moment aan getwijfeld dat de nieuwbouw moest plaatsvinden op deze locatie.

Vroeger hadden we drie vestigingen, in Wenum, Leerdam en Ede, waar ik een tijd heb gewerkt. Maar we merkten dat werken op één hoofdvestiging veel meerwaarde had. We werkten daar veel efficiënter omdat alle disciplines bij elkaar zitten en omdat je elkaar daar simpelweg tegenkomt. Dat schakelt veel sneller en maakt samenwerken makkelijker én leuker. Dus hebben we gekozen voor één grote vestiging in Wenum-Wiesel die maximaal plaats kan bieden aan 175 medewerkers. 

Naar verwachting verhuizen we in februari 2019 naar het nieuwe pand. We kunnen niet wachten!
Afbeelding 1: impressie pand, afbeelding 2: entree met receptie

 

Delen via

MailMapsBelSluit